I LOVE MY INDIA

Elefanţii

  Elefanţii  

În lume mai trăiesc azi doar două specii de elefanţi – elefantul african şi elefantul indian – care mai au două rude care nu le seamănă: timidul porc furnicar şi porcaviile asemănătoare iepurilor.

Actualmente elefanţii sunt cele mai mari şi cele mai grele animale terestre, pe lângă faptul că au dinţii incisivi cei mai lungi, au nasul cel mai lung şi poate au memoria cea mai bună. Cu toată greutatea lor de mai multe tone, deplasarea se poate numi sprintenă. În pădure, dacă este necesar se furişează fără zgomot. Aceşti ,,uriaşi blânzi” sunt fiinţe sensibile şi cu simţ afectiv, trăiesc în legături strânse cu membrii familiei şi cu ceilalţi membrii ai turmei. Din păcate aceste animale au fost vândute fără milă de om pentru incisivii lor – pentru fildeşul preţios – şi numărul de indivizi ai celor două specii a început să scadă într-un mod alarmant.

 

Greutate impresionantă     

Masculii din specia elefantului african pot depăşi greutatea de 6 tone. Greutatea capului poate avea un sfert din masa corporală. Această parte a corpului, pe lângă greutatea sa considerabilă, este încărcată şi cu mijloacele de obţinere a hranei – trompa, fildeşii, măselele de mestecat, uriaşii muşchi ai maxilarului.

Fildeşii elefanţilor sunt dinţi alungiţi – incisivi modificaţi – care sunt folosiţi pentru scoaterea rădăcinilor din pământ şi pentru decojirea pomilor. Elefanţii masculi folosesc fildeşii în luptele lor de stabilire a ordinii ierarhice, lupte premergătoare perioadei de împerechere. Spre deosebire de dinţi, fildeşii cresc pe tot parcursul vieţii elefantului. S-a înregistrat că un mascul de elefant african bătrân poate avea fildeşi de peste 3 metri.

Capul elefantului este susţinut de un gât scurt, puternic. De aceea elefantul nu poate să-şi aplece capul pentru a aduna hrana. Această deficienţă a fost înlăturată de procesul de evoluţie prin dezvoltarea trompei, rezultată din alungirea buzei superioare musculoase şi a nasului. Acest organ admirabil al elefanţilor este construit din mii de muşchi şi este utilizat pentru o sumedenie de operaţii, printre care culesul fructelor, aspirarea apei, ruperea crengilor şi săpatul rădăcinilor.

          Trompa este sensibilă atât la mirosuri cât şi la pipăit, elefanţii o folosesc atât la identificarea unui elefant străin cât şi la transmiterea salutului membrilor familiei sau la mângâierea perechii dorite.

Mişcarea corpului imens al elefantului nu este deloc greoaie. Gambele scurte şi robuste împart în mod egal greutatea pe patru picioare. Ca şi calul, şi elefantul umblă pe degetele picioarelor. Oasele răsfirate ale degetelor sunt sprijinite de o talpă rotundă şi pe un călcâi format dintr-un ţesut spongios. Pielea groasă care acoperă talpa se topeşte şi se reface în mod continuu. Contrar aspectului diform, elefantul este un animal ager şi nu se sperie de nici o formă de relief: traversează cu uşurinţă atât mlaştinile cât şi terenul stâncos, pe teren solid lăsând puţine urme.

Acest uriaş al uscatului se descurcă bine şi la înot: folosindu-şi trompa ridicată ca tub de respiraţie, traverseză înot râurile şi lacurile.

 

Elefantul african şi elefantul indian    

 

Se deosebesc două specii de elefanţi: cel african şi cel indian. Cea mai vizibilă deosebire dintre ei este că elefantul african este mult mai mare şi mai greu. Sunt diferite şi dimensiunile urechilor şi ale fildeşului. Craniul elefantului indian este mai proeminent decât al celui african.

Toţi elefanţii, dar mai ales cei africani, de-a lungul mileniilor au trebuit să se acomodeze la diferite habitaturi. Când marea parte a teritoriului era acoperită de copaci, toţi trăiau în păduri. Mai târziu, cu schimbarea climei, s-a schimbat şi aspectul ţinutului iar elefanţii de azi trăiesc şi pe teritorii împădurite dar şi în savane cu ierburi. Elefanţii din savane trăiesc pe teritorile aflate la sud de Deşertul Sahara, în schimb cei de pădure, din Africa Occidentală se găsesc până în văile fluviului Congo. Majoritatea elefanţilor indieni trăiesc în păduri, dar se găsesc printre ei şi elefanţi de câmpie sau chiar şi de mlaştină. Aceştia din urmă sunt deosebiţi de periclitaţi.

 

Erbivori

 

Elefanţii sunt erbivori. În afară de iarba pădurilor sau a savanelor consumă şi alte plante cu tulpină moale, frunze de copaci, diferite fructe şi flori, chiar şi crengi, tulpini de copaci sau rădăcini. Ei trebuie să mănânce enorm de mult pentru a satisface necesarul de energie a corpului lor imens şi pentru a completa materialele ce formează ţesuturile acestuia. Marea parte a zilelor o petrec în căutarea hranei, pentru a asigura necesităţile mari de vitamine şi săruri minerale ale organismului. Într-o zi, în aproximativ 16 ore, un elefant poate consuma până la 225 kg de alimente.

Elefantul îşi foloseşte trompa şi pentru a-şi potoli setea. Are nevoie de foarte multă apă – pentru elefantul african 5 litri de apă însemnând o înghiţitură. Trage apa în trompă, închide orificiile din capăt, după care îşi îndoaie trompa astfel încât capătul să-i intre în gură, iar apoi evacuează conţinutul. Toate acestea nu sunt uşor de învăţat, de aceea puii de elefanţi deseori pipăie apa cu gura.

 

Mărşăluitori perseverenţi

 

Elefanţii parcurg zilnic mulţi kilometri pentru a-şi procura hrana şi apa necesare. În Africa, în anotimpul secetos, trebuie să facă multe drumuri până găsesc un loc de adăpost. În fiecare an urmăresc aceleaşi trasee şi dacă găsesc undeva apă, nu uită acel loc niciodată.

Elefantul indian trăieşte în locuri cu o climă mai uniformă, în păduri mai dese şi de aceea nu trebuie să facă niciodată drumuri prea lungi pentru apă.

Masculii maturi trăiesc solitari sau împreună cu alţi masculi, femelele însă împreună cu puii formează familii mari. Fiecare asemenea turmă este condusă de o femelă bătrână care este înrudită cu fiecare membră adultă a turmei, dar este deja prea în vârtă pentru reproducere. Ea este cea mai experimentată, ea decide încotro să meargă turma, ce să mănânce, ce să bea şi când să se odihnească.

Câteodată turma este vizată de masculi dezvoltaţi care se împerechează cu femelele, dar nu iau parte la creşterea puilor. Lupta pentru posibilitatea împerecherii este dură – câteodată mortală.

 

Gestaţie lungă

 

Perioada de gestaţie la elefantul african are o durată de 22 de luni, la elefantul indian 21 de luni, şi femela naşte de regulă un singur pui.

Greutatea puiului nou-născut este în jur de 100 kg, iar înălţimea lui este de aproape 1 metru. În primii doi ani este alăptat, dar între timp învaţă să-şi folosească trompa şi să mestece ierburile şi tufele. Puii masculi ajunşi în pragul maturităţii – în jur de 14 ani – sunt alungaţi din turmă, pentru ca nu cumva  să se împerecheze cu membrii familiei, puii femele rămânând cu turma toată viaţa, şi până la prima naştere ajută la creşterea puilor mai tineri.

 

Legături familiale

 

Membrii familiei sunt legaţi între ei prin legături puternice, toţi ajută la creşterea şi apărarea puilor. Câteodată, când elefanţii se întâlnesc, fug unul către celălalt şi în semn de salut scot un sunet asemănător cu o goarnă. Dacă totul este în ordine, membrii turmei sunt liniştiţi, scot un mormăit adânc dar dacă turma este ameninţată de ceva, mormăitul încetează şi adulţii formează un cerc în jurul puilor.

Se comportă foarte interesant dacă moare vreun membru al turmei. De multe ori rămân în jurul leşului, îl ating, îl mângâie şi câteodată încearcă chiar şi înhumarea. Dacă moare un pui de elefant, mama lui aproape că îl jeleşte. S-a observat de mai multe ori că elefantul mamă a înşfăcat puiul mort, l-a dus într-un loc ascuns şi a rămas lângă el mai multe zile.

 

Fildeşul

 

Singura sursă de fildeş sunt incisivii elefanţilor. Acest material a fost preţuit întotdeauna de om. În trecut, când nu existau încă automobile şi puşti, elefanţii erau greu de vânat şi doar puţini cădeau victime oamenilor. Azi, cu ajutorul automobilelor de teren pot fi ajunşi uşor din urmă şi cu ajutorul armelor moderne pot fi împuşcaţi de la o mare distanţă. Un număr imens de elefanţi au fost măcelăriţi pentru fildeşul lor şi aceste animale minunate au ajuns în pragul dispariţiei. În 1979 în Africa mai trăiau în sălbăticie 1,3 milioane de elefanţi dar din cauza braconajului acest număr a scăzut la 600.000 în 1989.

Din cauza îngrijorării mondiale privind soarta elefanţilorîn 1989 s-au introdus restricţii internaţionale privind comerţul cu fildeşul. Această măsură s-a dovedit foarte benefică. Din cauza restricţiei a scăzut cererea de fildeş, au scăzut preţurile şi astfel a decăzut şi comerţul ilegal. Numărul elefanţilor africani care trăiau în sălbăticie în 1995 a fost în jur de 600.000.

Elefantul indian – ca specie – este într-o situaţie mult mai grea. Din cauza reducerii habitatului, în sălbăticie mai trăiesc 35.000-54.000 de exemplare, majoritatea lor în India. Alte 16.000 de exemplare sunt ţinute ca animale domestice în diferite ţări din Asia.

 

Rărirea elefanţilor

 

În Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud trăiesc 8.000 de elefanţi. După părerea autorităţilor suprafaţa parcului nu poate hrăni o populaţie mai mare, de aceea înmulţirea lor este în continuare limitată. Câteodată se transferă elefanţi în alte parcuri, dar se şi răreşte populaţia existentă, adică printr-o metodă relativ fără dureri, un număr stabilit de elefanţi sunt omorâţi. În urma acestei activităţi anual se sacrifică 300-400 de exemplare. Produsele obţinute din animalele sacrificate se valorifică în mod egal. Multe ţări critică această procedură, deoarece există temeri că odată cu apariţia pe piaţa legală a fildeşului va creşte cererea şi pentru fildeşul oferit de braconieri. În parcul naţional se caută şi alte modalităţi de a menţine populaţia de elefanţi la un anumit nivel. 

 

O rudenie neverosimilă

 

În zilele noastre cele două specii de elefanţi sunt singurele erbivore cu trompă. Cu mute milioane de ani în urmă familia animalelor cu trompă (Proboscidae) număra 350 de specii. Lamantinul şi dugongul au evoluat din aceste animale dispărute şi deci sunt rude îndepărtate ale elefanţilor. Printre animalele ce trăiesc astăzi, uriaşii elefanţi au însă şi rude mai apropiate: porcul furnicar şi familia porcaviilor. Atât elefanţii, porcul furnicar cât şi porcaviile aparţin copitatelor. La fiecare specie ghearele s-au transformat în unghii turtite, acesta fiind primul pas în formarea copitelor, dar gradele de dezvoltare ulterioară în această în această grupă nu s-au produs încă. Shahrukh Khan

Nume:Shahrukh Khan Shahrukh Khan Data nasterii:2 Noiembrie 1965 (45 ani) 1965-11-02 Locul nasterii:New Delhi, India Zodia:Scorpion

Biografie Shahrukh Khan Shahrukh Khan este nascut in data de 02.11.1965 ,locul nasterii New Delhi, India. Dupa ce a terminat scoala Shahrukh khan s-a alaturat academiei de teatru  .Deşi numele său de naştere este scris Shahrukh, el preferă ca numele lui sa fie Shah Rukh. Are doi copii cu Gauri:Arian şi Suhana.Nu a fost foarte bun în şcoală, până când mama lui ia promis ca o sa-l ia la cinema, dacă acesta trece. Tatal sau conducea o companie de transport şi a mamei sa a fost un magistrat.Ii place jocurile pe calculator.Numele sau "ShahRukh" inseamna "faţă de regele". Domiciliul sau este într-un conac Mannat numit în Mumbai. Fiind musulman fiind casatorit cu o femeie hindusa, el si sotia sa combine ambele cartiere religioase a copiilor lor în educaţie.

Parintii lui au murit înainte de el intra in industria filmelor. Shahrukh consideră că este un mare regret că ei nu au putut vedea ce fiul lor a devenit un actor.Are un caine pe care in cheama Chewbacca. Pe sora lui mai invarsta o cheama Shehnaz Lalarukh, pe tatal sau in chema Mir Mohammad Taj Khan iar pe mama sa Lateef Fatima.

 Dupa moartea părinţilor săi, Khan sa mutat de la New Delhi la Mumbai în 1991.În acelaşi an, el sa casatorit cu Gauri Khan într-o ceremonie de nunta hindusa. Ei au doi copii, fiul Arian (n. 1997) şi fiica Suhana (n. 2000).

 Khan si'a făcut  debutul în 1988, când a apărut în serialul de televiziune, Fauji, joacand rolul  Commando Abhimanyu Rai.jucand în mai multe alte seriale de televiziune, care apar1989, Circus (regizat de Aziz Mirza), care descrie viaţa de circ . În acelaşi an, de asemenea, Khan a mai avut un rol minor  făcut în limba engleză, In Which Annie Gives it Those Ones, care sa bazat pe viata la Universitatea din Delhi şi a fost scris de Arundhati Roy.

În 1993, Khan a castigat Acclaim pentru performantele sale în roluri villainous  ca un iubit obsedat si un ucigaş , ca si in , Darr şi Baazigar.  Darr a marcat primul sa colaborare cu renumitul producator de filme Yash Chopra si banner sau Yash Raj Films, cea mai mare companie de producţie în Bollywood.Baazigar, khan jucand rolul unui obsedat de razbunare ucigandu'si iubita,acest film socand audienţa neaşteptat  a formulei standard de Bollywood,  khan câştigand premiul său pentru cel mai bun actor Premiul Filmfare. În acelasi an, Khan a jucat rolul unui tanar muzician în kundan Shah's Kabhi Haan Kabhi Naa, o performanţă care a obţinut si un Filmfare Critic Award pentru cea mai bună performanţă. Khan el susţine că acest lucru este cel mai palpitant timp pentru el si  filmele pe care le-a făcut. În 1994, Khan, din nou, a jucat rolul iubitului obsedat / psiho 's în Anjaam. Desi filmul nu a fost chiar un  succes, Khan a obţinut performanţa de Filmfare Best Villain Award

În 1995, Khan apare in directorialul lui Aditya Chopra, Dilwale Dulhania Le Jayenge, un succes critic si comercial, pentru care a câştigat două Filmfare Award pentru cel mai bun actor.  filmul a avut un castig de peste 12 miliarde de euro, ceea ce face ca filmul sa fie unul dintre cel mai mare blockbusters.

În 2001, Khan a colaborat cu Karan Johar, pentru a doua oară  de data asta in , Kabhi Khushi Kabhie Gham care a fost cel de-al doilea mare hit al anului. De asemenea, el a primit comentarii favorabile pentru performanţa sa ca imparatul Asoka în istoricul epic  Asoka.

În 2003, Khan apare in drama romantica, Chalte Chalte. In acelasi an, el a aparut si in filmul, Kal Ho Naa Ho, scris de către Karan Johar şi regizat de Nikhil Advani. performanţa  lui Khan în acest film ca fiind un om cu boala de inima a fost apreciat. Despre film sa dovedit a fi una dintre cele mai mari hit-uri din India si cel mai mare hit de peste Bollywood.

2004 a fost un an bun pentru Khan, comercial, cat si critic. El a aparut cu  în filmul lui  Farah Khan, Main Hoon Na. Filmul a fost un succes.A mai  jucat rolul lui  Veer  in filmul lui Yash Chopra's  numit Veer-Zaara, care a fost cel mai mare hit din 2004 în India cât şi în străinătate.

În 2006, Khan a colaborat cu Karan Johar pentru a patra oară cu melodrama, Kabhi Alvida Na Kehna. Este foarte apreciat în India şi mult mai mult acest lucru în străinătate, pe piaţă, devenind cel mai mare Bollywood  in piata de peste tot. A doua lui lansare a fost jucând în filmul de acţiunea  Don, un remake din 1978 Don hit. Despre film a fost un succes. 

Alta lansare a lui Khan a fost  în 2007 cu  un film despre echipa naţionala de hochei feminina din india, Chak De India. Castigand peste 639 milioane de euro, Chak De India a devenit cel de-al treilea cel mai mare  film din 2007. În plus,Shahrukh Khan a primit al saptele'a premiu Filmfare Award pentru cel mai bun actor  ca antrenor al echipei.

Khan de asemenea a jucat  în filmul de mare debut al lui Farah Khan in 2007, Om Shanti Om. Filmul a apărut ca fiind cel mai mare blockbuster  în India şi in piaţa de peste, precum şi Shahrukh Khan a câştigat o altă nominalizare pentru cel mai bun actor, la ceremonia de Filmfare.

Filmografie:
 1. Don 2 (2011) (in productie) .... Don
 2. RA. One (2010) (in productie) .... Jeevan
 3. Baiju Aur Tansen (2006) (in productie) .... Bajiu
 4. My Name Is Khan (2010) .... Rizwan Khan
 5. Dulha Mil Gaya (2010) .... Pawan Raj Gandhi 'PRG'
 6. Koochie Koochie Hota Hai (2010) .... Rocky
 7. Billu (2009) .... Sahir Khan
 8. Kal Kisne Dekha (2009) .... (unconfirmed)
 9. Rab Ne Bana Di Jodi - A Match Made in Heaven (2008) .... Surinder Sahni
 10. Bhoothnath (2008) .... Aditya Sharma
 11. Om Shanti Om - Doi oameni, acelasi destin (2007) .... Om Prakash Makhija / Om Kapoor
 12. Heyy Babyy (2007) .... Raj Malhotra
 13. Chak De! India (2007) .... Kabir Khan
 14. I See You (2006) .... Street Guitarist
 15. Kabhi Alvida Naa Kehna - Sa nu spui niciodata adio (2006) .... Dev Saran
 16. Don (2006) .... Don/Vijay
 17. Alag: He Is Different.... He Is Alone... (2006) .... Special Appearance - Song
 18. Kaal (2005) .... Special Appearance (Song)
 19. Silsiilay (2005) .... Sutradhar
 20. Paheli (2005) .... Kishen/The Ghost
 21. Swades: We, the People (2004) .... Mohan Bhargav
 22. Veer-Zaara - O iubire de legenda (2004) .... Veer Pratap Singh
 23. The Incredibles - Incredibilii (2004) .... Mr. Lajawaab/Mr. Incredible (Hindi-language version)
 24. Yeh Lamhe Judaai Ke (2004) .... Dushant
 25. Main Hoon Na - Victorie totala (2004) .... Maj. Ram Prasad Sharma
 26. Kal Ho Naa Ho - Tomorrow May Never Come (2003) .... Aman Mathur
 27. Chalte Chalte - Poveste de dragoste (2003) .... Raj Mathur
 28. Devdas (2002) .... Devdas Mukherji
 29. Hum Tumhare Hain Sanam - Gelozia, bat-o vina (2002) .... Gopal
 30. Saathiya (2002) .... Yeshwant Rao (Special Apperance)

Biografie Aishwarya Rai   Aishwarya Rai s-a nascut la 1 noiembrie 1973, in orasul indian Mangalore.

Tatăl ei, Krishnaraj Rai, este biolog marin, iar mama sa, Vrinda Rai, scriitoare. Are un frate mai mare, Aditya Rai. Familia face parte din comunitatea Bunt.După naştere familia se mută la Mumbai, unde Aishwarya termină liceulUrmează apoi studiile la Arhitectură, şi în paralel începe să lucreze în modeling. În 1994 câştigă locul 2 la concursul Miss India, apoi, în acelaşi an, câştigă concursul Miss World.

Aishwarya apare in diverse spoturi publicitare de mica. Vestea frumusetii ei a facut inconjurul tarii si al intregii lumi in 1994, cand a fost incoronata Miss India, respectiv Miss World. Apoi a intrat in industria cinematografica de la Bollywood. S-a bucurat de succes si a devenit in cativa ani o diva a filmelor indiene.Printre filmele in care a jucat se numara si „Jeans”, „Iruvar”, „Hum Dil De Chuke Sanam”. Am putea spune ca frumusetea a facut-o actrita. . Ca orice Miss care vrea sa salveze lumea, pe Aishwarya a batut-o gandul sa studieze si medicina, dar nu a fost sa fie... Frumusetea ca ambasador Aishwarya nu a ramas doar o Miss World.Este primul fotomodel care a aparut intr-o campanie Pepsi si in revista Vogue. Din 1999, este ambasadoarea ceasurilor Longines. Nici cei de la L'Oréal Paris nu au rezistat farmecelor frumoasei indience si au numit-o ambasadoarea produselor lor. Este prima actrita indianca, membru al juriului de la Festivalul de la Cannes, si prima indianca care are statuie din ceara la muzeul Madame Tussads din Londra. In plus, este cea mai bine platita actrita de la Bollywood si cea mai fotografiata femeie din India. Compania Mattel a scos pe piata o linie de papusi Barbie dupa chipul si asemanarea ei, care s-au epuizat in doar cateva minute. La 20 aprilie 2007 se căsătoreşte cu actorul indian Abhishek Bachchan

Actor
 1. Action Replay (2009) (in productie) ....
 2. Raavan (2010) .... Ragini
 3. Raavanan (2010) .... Ragini Subramaniam
 4. The Pink Panther 2 - Pantera Roz 2 (2009) .... Sonia
 5. Endhiran (2009) .... Sharmili
 6. Jodhaa Akbar (2008) .... Jodhaa Bai
 7. Sarkar Raj - Sarkar conduce (2008) .... Anita Rajan
 8. The Last Legion - Ultima legiune (2007) .... Mira
 9. Guru (2007) .... Sujata Desai
 10. Journey Across India (2007) .... Mumtaz Mahal
 11. Guru World Premiere in Toronto (2007) .... Propriul rol
 12. Dhoom:2 (2006) .... Sunehri
 13. Bollywood Queens Vol. 2 (2006) .... Propriul rol / Various characters
 14. Umrao Jaan (2006) .... Umrao Jaan
 15. Provoked: A True Story (2006) .... Kiranjit Ahluwalia
 16. Shabd - Puterea cuvintelor (2005) .... Antara Vashisth / Tammana
 17. The Mistress of Spices - Stapana mirodeniilor (2005) .... Tilo
 18. Bunty Aur Babli (2005) .... Pole Dancer (song)
 19. Bride & Prejudice (2004) .... Lalita Bakshi
 20. Raincoat (2004) .... Neerja 'Neeru'
 21. Kyun...! Ho Gaya Na - E greu sa spui "Te iubesc" (2004) .... Diya Malhotra
 22. Khakee (2004) .... Mahalaxshmi
 23. From Bollywood to Hollywood: The Making of 'Bride and Prejudice' (2004) .... Propriul rol
 24. Bollywood Remixed - Das indische Kino erobert den Westen (2004) .... Propriul rol
 25. Dil Ka Rishta (2003) .... Tia Sharma
 26. Chokher Bali (2003) .... Binodini
 27. Kuch Naa Kaho (2003) .... Namrata Shrivastav
 28. Bollywood Sirens: Aishwarya's Greatest Hits (2003) .... Propriul rol
 29. Devdas (2002) .... Parvati ('Paro')
 30. 23rd March 1931: Shaheed (2002) .... Special Appearance
 31. Shakthi: The Power (2002) .... Dream Girl
 32. Hum Kisi Se Kum Nahin (2002) .... Komal Rastogi
 33. Hum Tumhare Hain Sanam - Gelozia, bat-o vina (2002) .... Special Appearence
 34. Albela (2001) .... Sonia
 35. Mohabbatein (2000) .... Megha
 36. Dhaai Akshar Prem Ke (2000) .... Sahiba Gareval
 37. Sanam Tere Hain Hum (2000) .... Special Appearance
 38. Mela (2000) .... Champakali
 39. Kandukondain Kandukondain (2000) .... Meenakshi
 40. Hamara Dil Aapke Paas Hai (2000) .... Preeti Virat
 41. Josh (2000) .... Shirley
 42. Aa Ab Laut Chalen (1999) .... Pooja Walia
 43. Hum Dil De Chuke Sanam (1999) .... Nandini
 44. Ravoyi Chandamama (1999) .... Special Appearance
 45. Taal - Ritm si pasiune (1999) .... Mansi
 46. Jeans (1998) .... Madhumitha/Vaishnavi
 47. Iruvar (1997) .... Pushpa/Kalpana
 48. ...Aur Pyaar Ho Gaya (1997) .... Ashi Kapoor

Nume album:  Divyanka Tripathi biografie Descriere album: Divyanka Tripathi s-a născut şi a crescut în Bhopal.Nascuta pe 14 decembrie 1984,ea are acum aproape 25 de ani.La început a vrut sa-si faca cariera catre armată,dar intre timp planurile ei s-au modificat si in ziua de azi e o actrita foarte celebra in India.Primul ei serial de televiziune a fost "A Ta Pentru Totdeauna", unde a jucat rolul principal Vidya ca protagonista al acestui serial şi apoi mai târziu Divya.A castigat Miss Bhopal, chiar înainte ca ea sa intre in pielea personajului Vidya.
Are o voce foarte buna in domeniul canto.Tatal si familia ei fac parte dintr-un mic orasel Unchhera în Satna.A terminat studiile la Carmel Convent - Şcoala Superioară de Fete in Bhopal.Cei care o cunosc spun despre Divyanka ca este o fata care vorbeste foarte calm,e linistita si este dedicata si responsabila fata de munca ei.Si-a inceput cariera ca model pentru o reclama de bijuterii.A avut si o scurta aparitie in filmul de succes "Lage Raho Munnabhai"Faima dragutei actrite Divyanka Tripathi, alias Vidya din "Banoo Mein Teri Dulhaan" s-a conturat in inima telespectatorilor prin portretizarea inocentei Vidya din telenovela. Rolurile ei anterioare nu sunt multe. Ea a jucat pentru All Radio India, Doordarshan si Bhopal. Ea, de asemenea, a participat la vanatoarea de talente organizata de Ki khoj, de la Zee CineStar si a fost declarata castigatoare in zona Calcutta.

Debutul ei in televiziune s-a facut cu telenovela "Dulhaan". Ea sustine ca ea se bucura ca interpreteaza acest personaj si recunoaste ca ii e dificil sa semene cu Vidya in viata reala. Ea este prea buna ca sa fie adevarata. in acest serial ea joaca rolul unei fete dintr-un sat care, dupa o casatorie ca-n povesti, ajunge la socrii ei acasa, unde trebuie sa faca fata istericalelor sotului ei retardat mintal si intrigilor cumnatei ei.

Dupa revenirea sotului ei, el nu a putut s-o recunoasca pe sotia lui, iar astfel, durerile Vidyei s-au amplificat. Dar, in cele din urma lucrurile s-au rezolvat pentru Vidya, iar acum ea este pe drumul cel bun pentru a-l castiga dragostea sotului ei. Ea este foarte fericita cu rolul ei si este complet impotriva parerii generale ca personajul ei este cel al unui copil plangand. Ea isi apara personajul aratand ca doar in circumstante nefaste Vidya e deprimata.

Pentru Divyanka Tripathy, actoria a aparut destul de neasteptat. Ea urmarea sa fie un ofiter de armata. Dar, destul de repede, s-a pomenit in lumea filmelor si a modelingului. La inceput, ea a luat parte la concursul Miss Bhopal si l-a castigat. Apoi, ea a participat la Zee`s Teen Queen si a castigat titlul de "Miss Beautiful Skin". De aici a inceput cariera ei in actorie. Curand, producatorii serialului au primit pozele ei si a dorit-o la o auditie. Ea a fost selectata din prima si curand, s-a aflat pe platourile de filmare de la "Dulhaan".

Pe plan personal, provine dintr-o familie de medici. Tatal ei este un farmacist si s-a ocupat de aceasta profesie in ultimii 30 de ani. Recent, ea a primit un contract de doi ani, cu producatorii acestei telenovele si este platita lunar, spre deosebire de altii, care sunt platiti in fiecare zi. Ea nu se plange ca trebuie sa lucreze multe ore, deoarece e pasionata de actorie. Regreta doar faptul ca remuneratia ei nu este foarte buna si intentioneaza sa plece din serial, daca nu i se acorda ceea ce doreste. Se intelege foarte bine cu ceilalti actori si platoul de filmare se afla foarte departe de casa ei.

Aceasta actrita extrem de gratioasa si talentata nu isi planuieste nimic in viata. Lucrurile care trebuie sa i se intample se vor intampla de la sine. Mereu a avut o viata neplanificata si a luat totul asa cum ii venea. Ea urmareste, de asemenea sa ajunga la Bollywood in viitorul apropiat si spune ca ea este deschisa sa joace in filme pentru marele ecran. in loc de a opta pentru roluri prea indraznete, ea ar prefera sa ramanem la rolurile traditionale. Fanii ei ii ureaza sincer ce-i mai bun pentru viitor si spera ca serialul "Dulhaan", precum si toate stradaniile sale viitoare o vor catapulta spre celebritate in urmatorii ani.

Full Name: Sharad Malhotra Numele complet: Malhotra Sharad Date of Birth: 9-1-1983 Data naşterii: 9-1-1983
Education: Graduated from St. Xaviers College, Kolkata Educaţie: Absolvent de la Colegiul St Xaviers, Kolkata Occupation: Actor Ocupaţia: Actor
Most Popular Serial: Banoo Main Teri Dulhann Cele mai populare Serial: Main Teri Dulhann Banoo
Food: Foodie, Vegetarian on Tuesdays, and favourite dish is Tandori Chicken and Dal Makhani Alimente: fite, Vegetarian în zilele de marţi, şi a blidului preferata este Tandori de pui şi Dal Makhani
Favourite Restaurant: Mista Bhaji at Four Bungalows and Papa Pancho in Bandra Favourite Restaurant: Bhaji Mista la Four Bungalows şi Papa Pancho în Bandra
From: Kolkata De la: Kolkata

Sharad's talent was discovered in 'Zee Cine Star ki khoj' with his partner Diyanka Tripathi (currently playing Divya in 'Banoo Main Teri Dulhann'). talentul Sharad a fost descoperit în "Zee Cine ki Star khoj" cu partenerul său Diyanka Tripathi (joacă în prezent în Divya "Banoo Main Teri Dulhann"). He is very famous for his role Sagar Pratap Singh in 'Banoo Main teri Dulhann'. El este foarte faimos pentru rolul său Sagar Pratap Singh în "Banoo Main Teri Dulhann". His role in 'Banoo Main Teri Dulhann' is of three kind, Saagar as a mentally challenged man, then Saagar as a well known Businessman and now Amar (rebirth of Saagar). Rolul său în "Banoo Main Teri Dulhann" este de trei tipuri, Sagar ca un om mintal, apoi Sagar ca un om de afaceri bine cunoscut şi acum Amar (renaştere din Sagar).

He has also played a role in Sony TV 's 'Kabhi Toh Nazre Milao'. El a jucat, de asemenea, un rol important în Sony TV 's' Kabhi Toh Nazre Milao ". He was also a model and now trying to move to movies. El a fost, de asemenea, un model şi acum încearcă să se mute la filme. He was also seen in a reality show 'Yeh Hai Jalwa'. El a fost, de asemenea, văzut într-un reality-show "Yeh Hai Jalwa". He has been a model and trying to move to Movies with dreams to co-act with Shahrukh Khan. El a fost un model şi de încercarea de a trece la filme cu vise de a co-un act cu Shahrukh Khan.